През 2011 г. кметът на София Бойко Борисов (през 2011-а Борисов е премиер - бел.ред.) получи призовка от съда в Белград за очна ставка със Сретен Йосич. Той не отиде само защото стана министър-председател. След указа на президента Росен Плевнелиев премиерът Бойко Борисов ще бъде гражданина Бойко Методиев Борисов и ще има среща със следовател и ще трябва да отиде на очна ставка със Сретен Йосич, но Бойко Борисов няма да бъде сам на подсъдимата скамейка, а ще бъдете двамата, като Братя Галеви от ГЕРБ", това заяви Бисеров по време на дебатите по оставката на правителството.

След като депутатите я приеха, Борисов излезе на трибуната и заяви, че досега е мълчал, но от ДПС са минали границите и иска хората да знаят за какво става дума:
"Когато съм си заложил здравето и живота, за да ги изловя и екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал!", обърна се към Бисеров Борисов, видимо ядосан, и продължи:
 
"Предлагам да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва - заради борбата, заради това, че накърни много сериозно интереси на международната организирана престъпност - се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление".
 
Провокиран от реплики от опозицията, той отвърна:
 
"Страшни са тези, които ме поръчват. И са много страшни, повярвайте ми, затова никой не смееше да ги хваща и да ги екстрадира”.
 
Борисов се обърна и към лидера на ДПС Лютви Местан да създадат комисия, която да разследва случая.
След това премиерът в оставка напусна залата под аплодисментите на депутатите от ГЕРБ.

В отговор Христо Бисеров заяви лаконично:
 
„Нека се разсекрети папката "Лале", за да се види как представител на подземния свят, който беше застрелян преди няколко години, казва: „Бойко взе парите”.
 
Разработка „Лале“ на МВР е от 2002 г. и е срещу сръбския престъпен бос Сретен Йосич, но тя не можа да бъде разсекретена през 2009 г., когато Бисеров беше председател на комисия в парламента. Депутати коментираха неофициално днес, че в нея има данни за един от бившите босове на групировка СИК Милчо Бонев-Бай Миле, който бе застрелян през 2004 г., и за Йосич. Според информации в медиите в папката има и информация за връзки на политици с наркоканали.
Още преди години излезе информация, че Йосич е поръчал атентат срещу Бойко Борисов.

По-късно Местан направи официално изявление от името на ДПС:
 
"Протестирам срещу опита ритуално да се злепостави един политик - д-р Ахмед Доган, който получи легитимност не само в България, като архитект на българския политически модел, и партията, създадена от него, да бъде въвлечена в сцераний за тясно партийни цели."

Според Местан, ако тези обвинения бяха действителни, отдавна щяха да са огласени и да бъдат предприети действия. По думите му това е активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт и не е демокрация, а посттоталитаризъм.
Местан се обърна лично към Борисов:

"В ДПС знаем, че последният пристан на всяко авторитарно управление е етническият конфликт, но имаме толерантни избиратели, които няма да ви осигуряват този последен пристан. Изборите ще се състоят в спокойна среда. Спокойната среда е вашият ужас, защото в нея ще загубите изборите. Днес вие докарахте вместо танковете, тракторите, за да нагнетите напрежението, за да предизвикате граждански конфликт. Няма да ви се случи сценарият. ГЕРБ е в политическо небитие, най-грозната част от политическата история на съвременна България."

Той заяви, че очаква от президента да влезе в ролята си на глава на нацията и да поеме своята отговорност за осигуряване на гражданския мир.
"Защото демокрацията ни е по-скъпа от интереса на един политик, бил той и премиер на страната", изтъкна лидерът на ДПС.

По-късно Местан коментира пред журналисти, че ще провери информацията и ако се окаже, че премиерът представя като факт "нечии предположения сред многото предположения", ще понесе много тежка отговорност.

Междувременно Бойко Борисов уточни пред "Фокус", че е научил информацията за Доган съвсем наскоро - когато новият началник на разузнаването го запознал с въпросния документ.

"По времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители. Едва преди 15 дни успях да се запозная с тази част на материала и сега я огласих, защото правителството вече е в оставка. Затова не случайно предложих на Лютви Местан, да отиде лично да го прочете”, добави Борисов.

Бившият вътрешен министър и депутат от левицата Румен Петков заяви, че такива данни за заплахи срещу Борисов по негово време не е имало, но призова документът да бъде разсекретен веднага.
Ексшефът на разузнаването и депутат от Синята коалиция Димо Гяуров обаче каза, че в момента никой не може да направи проверка, защото това е категоризирана класифицирана информация. Той уточни, че тези, които имат право да я видят, са премиерът, президентът и евентуално председателят на Народното събрание, но не и парламентарна комисия.
 
"Почти съм убеден, че няма достоверна информация, която да свързва Ахмед Доган с подобно действие. Борисов е наясно, спекулира, защото няма как някой да предостави такава информация.
 
Това  добави Гяуров и уточни, че знае само за една такава заплаха, за която контраразузнаването доказало, че е фалшива.
 
В края на деня директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров заяви за bTV, че от 26 януари 2012 г. до този момент при него не са постъпвали такива сигнали.
"В миналото може и да има. Ще проверя", заяви той.